Matematică
magdalenamaria2
11

Un turist a avut de parcurs un drum in trei zile. In prima zi a parcurs o treime din drum si inca 10km, in a doua zi a parcurs o treime din rest si inca 10 km, iar in a treia zi restul de 250 km. Aflati lungimea drumului.

+1
(1) Răspunsuri
ytz

250+10=260 și reprezintă 2/3 din primul rest atuncin1/3=260:2=130 deci primul rest =390iar a doua zi a parcurs 130+10=140km acumla primul rest adăugăm iar 10 km strabatuti peste 1/3 ca să putem afla 1/3din întreaga distanta 390+10=400 400:2=200kmreprezinta 1/3 din distanta inițială ,iar prima zi a străbătut;200+10=210km întreaga distanta este 600 km

Adaugă răspuns