Matematică
deeaandreea892
10

EX 10 Un biciclist parcurge 160 km in 3 zile .In prima zi parcurge 1 pe 4 din drum ,a doua zi 3 pe 5 din ce a ramas ,iar a treia zi , restul .Cati km a parcurs in fiecare zi ?

+1
(2) Răspunsuri
kepkalm

cat parcurge in prima zi/ 160 : 4 = 40 km cati km au ramas? 160 - 40 = 120 km cat a parcurs a doua zi? 3 / 5 din 120 3/5 din 120 = 120 : 5 x 3= 24 x 3 = 72 km cati km a parcurs a treia zi? 160 - 40 - 72 = 48 km

xxxdvadik

a+b+c=160; ⇒a=160/4=40[km-prima zi]; ⇒b=3/5·120=3·120/5=3·24=72[km-a doua zi]; ⇒c=120-72=48[km-a treia zi];

Adaugă răspuns