Matematică
sebastiankdinu
20

1. Daca 1 pas la un om = cu 0,25 m, atunci: a) cati pasi inseamna 500 metri? b) cati pasi inseamna 200 metri? c) aflati timpul la pasi, daca 1 pas = 0,76 secunde 2. Masinile au 100 km/h pe autostrada. Calculati: a) [latex] \frac{1}{2} [/latex] dintr-un kilometru = ? secunde/minute b) 10 km = ? minute c) 100 km = ? minute 3. Daca 60 de minute = 1 ora, atunci cate ore este 99 de zile?

+2
(2) Răspunsuri
cuthghita

1a) 500:0.25=2000 pasi sau daca il vedem pe 0.25 ca 1/4 (500/1):(1/4)=(500/1)x(4/1)=2000 pasi  b) (200/1):(1/4)=(200/1)x(4/1)=800 pasi  c) 2000 pasi x 0.76 secunde =1520 secunde 800 pasi   x 0.76 secunde=  608  secunde 2.a) 1 ora =60 minute=3600 secunde la viteza de 100km/h un km va fi parcurs in 3600:100=36 secunde 1/2 km vor fi parcursi in 36:2=18 secunde    b) regula de trei simple: 100km.......................60min 10km..........................? 60x10:100=600:100=6min   c) raspunsul deja il avem: 100km/h=100km/60min 3. 1 zi=24 ore 99 zile x 24 ore=2376 ore

salti666

1. a)500:0,25=2000pasi b)200:0,25= 800 pasi c)2000*0,76s=1520 s   800*0,76= 608 s 2. 100km/h a)100km........60min                      b)100km.........60min          c)100km/60min    0,5 km.......x                                    10km........x                          100km/3600s x=0,5*60:100=0,3min =18s            x=10*60:100=6min=360s     3.        99zile  99*24=2376 ore

Adaugă răspuns