Matematyka
Sałata1999
7

w 3 skrzynkach było 97 kg jabłek.jabłka z pierwszej i drugiej skrzynki wazyły razem 62 kg,a z drugiej i trzeciej 67kg.oblicz ile kilogramow jabłek było w każdej skrzynce.

+0
(1) Odpowiedź
piotrek45612

 Ile wżyły jabłka w trzeciej skrzyni ? 97 kg - 62 kg =35 kg Ile ważyły jabłka w drugiej skrzyni? 67 kg - 35 kg =32 kg Ile ważyły w pierwszej skrzyni ? 62 kg - 32 kg = 30 kg   Prosze :D

Dodaj swoją odpowiedź