Mathematics
jakedrisc23
8

WILL GET A BRAINLIEST Mr.Anderson drove 168 miles in 3 1/2 hours. He then drove the next 2 1/4 hours at a rate of 5 miles an hour faster than the first rate. How many miles did Mr.Anderson drive during the 5 3/4 hours?

+0
(2) Answers
Buczkowski745

Find the speed for the first 168 mi = 48 mph then 5 mph faster 48 + 5 = 53 mph Find how far he drove at this speed 2.25(53) = 119.25 mi Find the total: 168 + 119.25 = 287.25 mi Hope this helped. Have a great day!

dimasaleh101

Here, Speed of First instance = Distance / Time s = 168 / 3 1/2 s = 168 / 7/2 s = 168*2 / 7 s = 48 mph Now, speed of second instance = 48 + 5 = 53 mph [ Given ] Distance of second instance = Speed * Time d = 53 * 2 1/4 d = 53 * 9 / 4 d = 119.25 miles Total Distance = 119.25 + 168 = 287.25 miles In short, Your Final Answer would be 287.25 or 287 1/4 miles Hope this helps!

Add answer