Tina is saving to buy a notebook computer. She has two options. The first option is to put $400 away initially and save $20 every month. The second option is to put $100 away initially and save $40 every month. After how many months would Tina save the same amount using either option? How much would she save with either option?
1st month: $100 + 40 = 140 | 400 + 20 = 420 2nd month: 180 | 440 3rd month: 220 | 460 4th month: 260 | 480 5th month: 300 | 500 After five months, the distance between the amount of money saved has decreased by $100. 5 x 3 = 15, therefore the amount of money saved will be the same after 15 months. Hope this helps! Ash