Mathematics
heavy2626
85

Tickets for a school play cost $4 for adults and $2 for students. At the end of the play, the school sold a total of 105 tickets and collected $360. Let x be the number of adult tickets sold and let y be the number of student tickets sold. Find the number of adult tickets sold and the number of student tickets sold.

+8
(2) Answers
kinkypurpleperson

Lets find the equation that fits this word problem.  $4 per adult  $2 per child c + a = 105 4a + 2c = 360 Lets substitution and find the values.  c + a = 105     - a     -a c = 105 - a 4a + 2(105-a) = 360 4a + 210 - 2a = 360 4a - 2a = 2a 2a + 210 = 360       - 210    - 210 360 - 210 = 150 2a = 150 2a/2 = 150/2 a = 75 Now, we know that a = 75, we can find the value for c.  75 + c = 105 -75        -75 105 - 75 = 30 c = 30 a = 75 Answer: 75 adult tickets were sold, and 30 children tickets were sold. 

Mellymelly

Answer: 75 adult tickets were sold and 30 children tickets were sold

Add answer