Mathematics
jessbelle
15

*PLEASE HELP ASAP!!!! PLEASE SHOW YOUR WORK! THANKS!* 1. Janice works 8 hours per day on Fridays and Saturdays each week. She earns $9.70 per hour. What is her gross pay in a week? 2. Lenny worked 7 hours on Wednesday, 6 hours on Thursday, and 9 hours on Friday. His gross pay for all three days was $196.90. What was his hourly rate? 3. Cherie works at an hourly rate of $11.28 per hour worked 46 hours last week. She works overtime for hours exceeding 40 hours in a week. She is paid overtime at a rate of time and a half. What was her gross pay last week? 4. Paul received a $15 tip on a meal that cost $120. What percent of the meal cost was the tip? 5. Carly earns a weekly salary of $720 plus 4% commission. Last week, she sold $3250 worth of products. What was her gross pay?

+1
(2) Answers
suemar

1 .Fridays and Saturdays, she works 16 hours 16 x $9.70  = $155.20 answer: her gross pay in a week: $155.20 2.  7 hours on Wednesday, 6 hours on Thursday, and 9 hours on Friday. His gross pay for all three days was $196.90 7 + 6 + 9 = 22 196.90 / 22 = $8.95 answer: his hourly rate was $8.95 3.hourly rate of $11.28 per hour worked 46 hours last week. She works overtime for hours exceeding 40 hours in a week. She is paid overtime at a rate of time and a half. What was her gross pay last week? $11.28 x 40 = $451.20 ---normal 40 hours paid 46 - 40 = 6 (6 hours over time) 11.28 + 11.28/ 2 = $16.92 (overtime pays a rate of time and a half) 6 * $16.92 = $101.52 $451.20(40hours) +  $101.52(6hours overtime) = $552.72 answer: her gross pay last week was $552.72 4. Paul received a $15 tip on a meal that cost $120. What percent of the meal cost was the tip? 15 / 120 = .125 .125 * 100 = 12.5% answer: percent of the meal cost was the tip was 12.5% 5. Carly earns a weekly salary of $720 plus 4% commission. Last week, she sold $3250 worth of products. What was her gross pay? 4% = .04 $3,250  * .04 = $130 (commission on sold products) $720  + $ 130 = $850 answer:  her gross pay was $850

elamonds14

1. 9.70*8=77.6     77.6*2=155.2 which is your answer  2.  For this one i'm sorry i just basically calculated all the possibles and this is correct just time consuming but its $8.95. 3. time and a half=1.5,11.28*1.5=16.78      next do 11.28*40=451.2 then do 16.78*6 for the remaning hours of pay and you get 100.68. 100.68+451.20=551.88 which would be your answer 4.I believe it'd be 13 percent but i'm not 2 sure on this one.  5. 3250 plus 4% (certain calculators can do this) and you get $3380(this one is wrong look at the other guys #5 for the correct one.)   sorry i couldn't explain some properly, but i hope i at least helped a little. 

Add answer