Mathematics
CousCous
11

Mr. and Mrs. Snow had four children in two year intervals. The sum of the ages of the children is 36. List the ages of the children from youngest to oldest.

+1
(1) Answers
bethanychaplin

The age of Mr and Mrs Snow's children have an interval of two years each. So, if the first child is 'x' years of age, the second child will be (x + 2) years of age, third child will be (x + 4) years of age and fourth child will be (x + 6) years of age. The sum of the ages of the children is 36 So, x + (x + 2) + (x + 4) + (x + 6) = 36 4x + 12 = 36 4x = 36 - 12 4x = 24 x = 24 ÷ 4 x = 6 The first child is x years old = 6 years old The second child is (x + 2) years old = 6 + 2 = 8 years old The third child is (x + 4) years old = 6 + 4 = 10 years old The fourth child is (x + 6) years old = 6 + 6 = 12 years old The sum of their ages = 6 + 8 + 10 + 12 = 36

Add answer